Домашен Хумус


Рецепта за Хумус

200 гр сварен нахут

100 гр сусамов тахан

2-3 с.л. зехтин

2-3 с.л. вода

Сол

Кимион

Лимонов сок

Чесън

Магданоз

Нар

Домашен Хумус

Ние използвахме нахут от консерва. Той е готов за приготвяне на Хумус, като не му е необходима термична обработка. Бихте могли да използвате и сух нахут. За да получите 200 гр сварен нахут са необходими 100 гр сух. Предварително го накиснето – за около 6 – 7 часа, така ще се свари по-бързо. Накиснатия нахут се вари около 30 – 40 мин.

 

Най - напред пасирайте нахута с водата. Трябва да се получи гладка каша. След това добавете сусамовия тахан и разбъркайте добре. Прибавете подправките на вкус – сол, кимион,чесън и лимонов сок. Отново разбъркайте, за да се смеси всичко хомогенно. Отгоре може да поръсите със ситно нарязан магданоз и зърна нар.

 

Освен, че е много вкусен, Хумусът се приготвя много бързо – за 10 мин при наличие на сварен нахут. 

Хумус




уеб дизайн